Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog. Morgen eerst regen, later buien.

30 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon en het blijft droog. In het zuiden komen in de vroege ochtend enkele mistbanken voor, maar deze verdwijnen in de loop van de ochtend. De maximumtemperatuur is ongeveer 7°C. Er staat een zwakke tot matige, langs de kust later vrij krachtige zuidwestenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en gaat het regenen. In het noordoosten koelt het nog af naar 1 à 2°C, in het zuidwesten wordt het niet kouder dan een graad of 5. De wind is zuidelijk en zwak tot matig. In de loop van de nacht neemt de wind toe, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig. In het zuiden van het land draait de wind naar zuidwest.

Morgen overdag is het bewolkt en regent het geruime tijd. In de middag en avond wordt de neerslag buiig van karakter en zijn er ook droge perioden. Bij de buien kan dan lokaal korrelhagel en onweer voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 9°C in het zuiden. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Later in de middag en in de avond draait de wind naar west tot noordwest.

Vooruitzichten

Onbestendig met geregeld regen of enkele buien, afgewisseld door zon. Vooral op donderdag hebben de buien mogelijk een winters karakter.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 06 februari tot en met dinsdag 13 februari

Ongeveer 40% kans een wisselvallig weertype, 40% kans op een droger weertype. Temperaturen waarschijnlijk rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn