Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en een schrale wind

03 april 2013 door Jannes Wiersema

We bevinden ons tussen een hogedrukgordel met kernen in het noorden van Europa en een lagedrukgebied dat zich boven Zuid-Europa gepositioneerd heeft. Daartussen voert een strakke oostelijke stroming vrij koude lucht aan. Het hogedrukgebied verlaat naar het weekend toe haar noordelijke positie en de kern van het hoog verschuift zich naar Groot-Brittanniƫ. Hierdoor krimpt de stroming naar het noorden en neemt de kracht van het windveld af.

Ook afgelopen nacht was het weer vrij koud met lichte vorst. Nieuw Beerta was het koudst met – 4,6 graden van de KNMI stations.

Minimumtemperatuur vandaag

Vandaag is er vooral in het noorden van het land veel zon, meer naar het zuiden toe is er meer bewolking aanwezig. Het wordt in de middag zo’n 7 tot 8 graden, op de Wadden enkele graden lager. Er staat nog steeds een schrale en behoorlijk vlagerige noordoostelijke wind. Boven land is deze matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

Donderdag drijven er van tijd tot tijd wolkenvelden over. Het blijft droog. In de nacht vriest het op de meeste plaatsen licht, overdag wordt het een graad of 7. De noordoostelijke wind is matig, aan de kust af en toe krachtig. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Zonnige perioden en droog. Vanaf zondag toenemende kans op regen en maximumtemperaturen stijgend naar ongeveer 11 graden.

het weer

Bron : KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn