Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en in de middag landinwaarts zomers warm.

13 juli 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag perioden met zon en het blijft droog. Vooral de kustgebieden hebben met wolkenvelden te maken. De middagtemperaturen komen uit tussen 20°C langs de noordkust en 28°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, in het zuidoosten zwak. In de avond draait de wind naar noord en neemt landinwaarts af naar zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen, maar in het (uiterste) noorden drijft opnieuw bewolking van zee binnen. Plaatselijk ontstaan mistbanken en het blijft droog. Het koelt af naar waardes tussen lokaal 9°C in het noordoosten en 15°C in het zuidoosten. De wind is overwegend noordelijk en zwak.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden, het noordelijk kustgebied blijft gevoelig voor bewolking van zee. Ook in het zuiden en oosten neemt de bewolking in de loop van de dag toe en in het zuidoosten kan ’s middags een bui tot ontwikkeling komen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan zee tot lokaal 28°C in het zuidoosten. Er staat zwakke tot matige wind die meest noordelijk is.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en droog met in de middag zomerse, vooral maandag in het zuidoosten lokaal tropische temperaturen. Vanaf dinsdag meer bewolking en met name landinwaarts enkele regen- en onweersbuien, gevolgd door enige afkoeling.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 20 juli tot en met vrijdag 27 juli

Grote kans (70%) op middagtemperaturen boven normaal. De dagelijkse kans op neerslag, hoofdzakelijk in de vorm van buien, schommelt daarbij tussen de 30 en 70%. Een einde aan de droogte is hiermee echter nog niet in zicht.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn