Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en meest droog.

29 april 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint koud met op veel plaatsen zon en lokaal wat grondmist. In het noorden van het land valt er aanvankelijk nog een enkele lichte bui. Halverwege de ochtend en vanmiddag ontstaan er ook elders vrij veel stapelwolken, De middagtemperatuur ligt rond 13°C. De overwegend zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen, in de avond wordt de wind oost.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Komende nacht is er nauwelijks bewolking. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidoost tot oost.

Morgen is het tamelijk zonnig met soms ook sluierbewolking. In de avond komt er in het zuidwesten meer bewolking opzetten, maar het blijft ook dan waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. De oost- tot zuidoostenwind neemt toe naar matig en tot vrij krachtig aan zee.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig weer, met vooral in de zuidelijke helft van het land meer bewolking en soms wat regen of een bui. De temperatuur ligt rond 14 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 06 mei tot en met zaterdag 13 mei

Er is een grote kans, 70%, op een overwegend droog weertype. Er is soms wat zon en de middagtemperatuur ligt waarschijnlijk dichtbij de normale waarde voor deze tijd van het jaar, zo’n 15 graden. Er is opnieuw kans op een paar graden nachtvorst.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn