Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en met name in het noordoosten een enkele bui.

03 juli 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend begint zonnig. In de loop van de dag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Vanochtend blijft het vrijwel overal droog, maar vanmiddag kunnen er met name in het noordoosten van het land enkele buien ontstaan. Later vanmiddag en vanavond maakt vooral het westen kans op plaatselijk lichte regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De zuid tot zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig. De wind draait vanmiddag naar west en neemt vanavond geleidelijk af naar zwak, in de kustgebieden naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vannacht trekken er enkele wolkenvelden over het land waaruit zeer lokaal wat lichte regen kan vallen. In het noorden klaart het geleidelijk breder op en kan het lokaal afkoelen naar ca. 9°C. Elders komt de minimumtemperatuur omstreeks 13°C uit. De wind komt uit west tot noordwest en is zwak, in het noordelijk kustgebied matig.

Dinsdag overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon, het blijft zo goed als overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuiden. De wind komt uit richtingen tussen west en noord en is zwak, in het noordelijk kustgebied matig.

Vooruitzichten

Meest droog en rustig zomerweer, met nu en dan zon. De temperatuur loopt op tot ruim 25 graden op donderdag en vrijdag, daarna is er waarschijnlijk sprake van een geringe daling.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 10 juli tot en met maandag 17 juli

Grote kans (50-60%) op een enigszins wisselvallig weertype met meer wind en nu en dan regen. De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn