Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog

21 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon, maar af en toe drijven er ook velden bewolking over. In het midden van het land valt zeer lokaal een lichte bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en west. In de loop van de avond draait de wind naar een oostelijke richting. De middagtemperatuur ligt rond 20°C.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en blijft het zo goed als overal droog. In de noordelijke helft neemt later de bewolking toe, in het uiterste zuidwesten zou lage bewolking kunnen binnendrijven. De wind is zwak tot matig uit een zuidoostelijke richting. De minimumtemperatuur komt uit op omstreeks 12 graden.

Dinsdagochtend is er tijdelijk meer bewolking, vooral in de noordelijke helft. In de middag breekt de bewolking en met name in de zuidelijke helft zijn er dan perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noorden tot lokaal 24°C in het zuiden. Er staat een zwakke wind uit overwegend oostelijke richtingen.

Vooruitzichten

Overwegend droog met temperaturen tussen 20 en 25°C, woensdag enkele graden hoger. In het weekeinde kans op een (onweers)bui en mogelijk (30% kans) opnieuw 25°C of hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 28 augustus tot en met maandag 04 september

Licht wisselvallig zomerweer met af en toe een bui. Temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn