Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en overwegend droog, morgen enkele buien

13 juli 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag wisselen wolkenvelden en perioden met zon elkaar af en blijft het overwegend  droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 18°C in het noorden en 21°C lokaal in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig, in het noorden uit westelijke richtingen, in het midden en zuiden is de windrichting veranderlijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht komen er brede opklaringen voor, in de loop van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe maar blijft het nog droog. Het koelt af naar 7 tot 11°C. De wind wordt in de loop van de nacht zuidwestelijk en zwak tot matig, aan zee vrij krachtig.

Morgen overdag trekken buien van west naar oost over het land. In het noorden en oosten kunnen daarbij onweer en hagel voorkomen. In de loop van de middag en avond klaart het van het westen uit weer op. De maximum temperatuur varieert van 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De wind draait naar een west tot noordwest en wordt aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Zaterdag veel bewolking en wat regen, daarna ook zonnige perioden en op slechts een enkele bui na droog. Temperaturen oplopend naar waarden tussen 20 en 25 graden, op woensdag mogelijk 25 tot 30 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 20 juli tot en met donderdag 27 juli

De eerste dagen waarschijnlijk onstabiel zomerweer met kans op (onweers)buien. Daarna 60% kans op rustig zomerweer met temperaturen boven normaal, 40% kans op een (licht) wisselvallig weertype met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn