Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en vanmiddag in het zuidoosten kans op een lichte bui.

12 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend schijnt vooral in het oosten de zon, elders komen wat meer wolkenvelden voor. Landinwaarts breekt de zon overal door maar ontstaan er ook stapelwolken, die vanmiddag in het zuidoosten mogelijk lokaal uitgroeien tot een lichte bui. Langs de kust zijn de wolkenvelden hier en daar hardnekkig. De maxima variëren van 20°C aan zee tot 26°C in het oosten en zuidoosten. De wind is matig en noordwestelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking van het noorden uit toe. In het zuidoosten blijft het opgeklaard. Het is overal droog en de minima liggen rond 13°C. De wind komt uit richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Vrijdag overdag ontstaan er landinwaarts opnieuw veel stapelwolken. Aan de kust is het zonnig, maar in het noordelijk kustgebied drijft voortdurend bewolking van zee binnen. In de avond lossen de stapelwolken op, maar in het noorden is meer bewolking aanwezig. Het blijft droog. De middagtemperaturen komen uit tussen 20°C langs de noordkust en 27°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, in het zuidoosten zwak. In de avond draait de wind naar noord en neemt landinwaarts af naar zwak.

Vooruitzichten

Aanvankelijk veel zon en droog. Later in de periode iets toenemende bewolking en kans op een enkele regen- of onweersbui. Vooral landinwaarts zomers warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 19 juli tot en met donderdag 26 juli

De kans op middagtemperaturen boven normaal neemt in de loop van de periode af van 80% naar 60%. De dagelijkse kans op een bui neemt daarbij geleidelijk toe van 20% naar 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn