Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en vooral vandaag warm.

16 oktober 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint met wolkenvelden en af en toe zon. In het zuiden is er aanvankelijk nog een bui mogelijk. In de loop van de ochtend verdwijnt de meeste bewolking en de middag verloopt vrij zonnig. Het wordt een warme dag met temperaturen van 21°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden. De zuidelijke wind is overwegend matig, aan zee wordt de wind in de loop van de middag vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag trekken er enkele wolkenvelden het land binnen. Het blijft droog en de minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig boven land en (vrij) krachtig in de kustgebieden.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 17°C in het noordwesten en 21°C in het zuiden. De zuidwestenwind is overwegend matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. In de loop van de dag neemt de wind iets af.

Vooruitzichten

Woensdag vrijwel droog en af en toe zon. Daarna toenemende bewolking, af en toe regen en vooral op zaterdag meer wind. Geleidelijk minder warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 23 oktober tot en met maandag 30 oktober

Grote kans (80-90%) op middagtemperaturen rond de normale waarde voor de tijd van het jaar. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn