Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en vooral vanmiddag een enkele bui.

09 augustus 2013 door Jannes Wiersema

38Een lagedrukgebied boven Zuid-Zweden trekt verder noordoostwaarts weg.  Een zwak front, behorend bij een IJslands lagedrukgebied boven Ierland trekt in activiteit afnemend vandaag oostwaarts. Vrijdagavond laat en zaterdagnacht trekt het verzwakt  over ons land.

Er is vandaag geregeld zon, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. Vooral vanmiddag kan er een lokale bui ontstaan. Na een frisse start van de dag loopt de temperatuur geleidelijk op naar zo’n 22 graden. De zuid tot zuidwestenwind is zwak tot matig, rond kracht 3, in het noordwestelijk kustgebied soms vrij krachtig, 5.

Vooral vanmiddag in het gehele land kans op een zeer lokale bui, 40% kans op een onweerskans tussen 15 en 21 uur, voorlopig is de kans heel klein. Tegen zaterdag middernacht en gedurende de nacht naar zaterdag nu en dan regen- en motregen of een buitje.

Vannacht overheerst de bewolking en kan er wat regen of motregen vallen. De temperatuur ligt rond 14 graden en de zuidwestenwind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag kan er nog een enkele bui voorkomen, in de loop van de middag wordt het overal droog en komt ook de zon af en toe tevoorschijn. De middagtemperatuur ligt tussen de 18 graden aan zee tot 21 graden landinwaarts. De wind draait in de ochtend naar westelijke richting en is meest matig.

Vooruitzichten

In het algemeen licht wisselvallig weer met nu en dan zon, maar ook elke dag wel kans op wat regen of een bui. Met een middagtemperaturen tussen 17 en 20 graden is het soms aan de koele kant.

vrijdag 16 augustus tot en met vrijdag 23 augustus

Waarschijnlijk houdt het enigszins wisselvallige weer aan, de temperatuur gaat richting de normale waarde voor deze tijd van het jaar.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn