Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en vrijwel overal droog

10 juni 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn flinke perioden met zon, maar er komen ook velden hogere bewolking voor. In het oostelijk Waddengebied komen nog lage bewolking en nevel voor. Deze zullen de komende uren verdwijnen. Van het westen en zuidwesten uit neemt hoge bewolking verder toe, maar de zon blijft hier deels doorheen schijnen. Vanmiddag is er in het noorden kans op af en toe lichte regen. In de avond klaart het overal op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuiden. Er staat een matige zuidwestenwind. In de avond draait de wind naar richtingen tussen zuidoost en zuid en neemt landinwaarts af naar zwak.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Komende nacht is het onbewolkt. De minima komen uit rond 15°C. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig.

Morgen zijn er perioden met zon, maar er is vrij veel hoge bewolking aanwezig. In de loop van de middag neemt de bewolking toe. In het oosten en zuidoosten is er dan kans op een bui. In de avond gaat het vanuit het westen af en toe regenen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23°C in het noorden tot 29°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, kracht 3-4. In de middag draait de wind van het westen uit naar west en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

De maxima lopen op naar waardes boven het langjarig gemiddelde, de aanvankelijk vlagerige wind neemt af en de neerslagkansen zijn klein.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 17 juni tot en met zaterdag 24 juni

Zonnig, droog en temperaturen ruim boven normaal. Na het volgende weekeinde neemt de kans op een bui toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn