Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en zomers warm, in het westen toenemende bewolking

16 augustus 2013 door Jannes Wiersema

37Een golvend koufront boven de Ierse Zee trekt gestaag oostwaarts, en bereikt zaterdagochtend het noordwesten van het land en verlaat zaterdagavond het oosten. Aan de oostflank van dit koufront ontstaat boven land een convergentiezone die in de middag en avond van west naar oost over het land beweegt.

De dag begint met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. In de loop van de dag neemt van het westen uit de bewolking toe. Later in de middag of in de avond is er een kleine kans op een bui. De middagtemperatuur varieert van 22 graden vlak aan zee tot mogelijk 28 in het oosten van het land. De zuidelijke wind neemt toe naar matig, aan de noord(west)kust vrij krachtig. In de middag en avond draait de wind naar het westen.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen bewolkt en plaatselijk valt er regen of een bui. De minimumtemperatuur komt rond 15 graden uit. Er staat een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Morgen overdag blijft het op de meeste plaatsen droog en vooral in de middag schijnt de zon af en toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20 graden aan zee tot 25 graden in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind neemt toe en wordt matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind aan de kust verder toe tot krachtig. (Bron: KNMI).

Zondag trekt een storing over ons land, daarna nemen hogedrukinvloed weer toe. In de tweede helft van de week beweegt een centrum van hogedruk via de Britse Eilanden naar Scandinaviƫ. In het volgende weekend weten enkele storingen ons land ondanks dit hoog toch te bereiken..

Vooruitzichten

Aanvankelijk regenachtig met temperaturen rond of iets onder normaal. Maar vanaf maandag geleidelijk rustig, droog en temperaturen die uitkomen boven het langjarig gemiddelde.

vrijdag 23 augustus tot en met vrijdag 30 augustus

Geleidelijk oplopende kans (van 20 naar 70%) op temperaturen die dalen naar waardes rond normaal. De kans op neerslag neemt geleidelijk toe naar gemiddeld 30%.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn