Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, in het noorden eerst nog enkele buien

11 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn zonnige perioden met vooral in de noordelijke helft van het land eerst nog een enkele bui. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het noorden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, in het noordelijk kustgebied eerst vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er brede opklaringen, maar in het westen en noorden neemt de bewolking geleidelijk toe en aan de kust kan er wat regen vallen. De minima liggen tussen 15°C vlak aan zee en 7°C plaatselijk in het noordoosten. De wind draait naar zuidelijke richtingen en wordt zwak tot matig.

Zondag overdag zijn wolkenvelden en in het westen en noorden is lokaal lichte regen niet uitgesloten. Elders blijft het droog en is er af en toe zon. Het wordt warm met middagtemperaturen van 23°C op de Wadden tot 29°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Maandag buien. Daarna licht wisselvallig en vrij warm weer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 18 augustus tot en met zaterdag 25 augustus

Grote (80%) kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Er is ongeveer 20% kans op (zeer) warm weer. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 20%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn