Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, in het noordoosten kans op een bui.

14 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Aanvankelijk lokaal (grond)mist, spoedig oplossend. Overdag zijn er perioden met zon. In het (noord)oosten kan in de loop van de middag en avond een enkele lichte regenbui voorkomen. De temperatuur loopt op naar 21°C op de Wadden tot 24°C in het zuidoosten. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de middag kan er in de kustprovincies een wind vanaf zee gaan waaien.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag zijn er enkele wolkenvelden aanwezig. Lokaal kan er opnieuw (grond)mist ontstaan. Aan het einde van de nacht neemt de kans op een bui van het zuidwesten uit toe. Het koelt af naar ongeveer 15°C. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele regen- of onweersbuien voor, mogelijk met hagel, windstoten en lokaal veel neerslag in korte tijd. De maximumtemperatuur loopt in het noordwesten op naar 22°C op de Wadden tot 28°C in het (zuid)oosten. De zuidoostelijke wind draait naar een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig, aan zee af en toe (vrij) krachtig. In de loop van de avond draait de wind naar een westelijk richting.

Vooruitzichten

Aanvankelijk enkele onweersbuien, woensdag een meest droge dag en daarna wisselvallig en wat lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 21 augustus tot en met maandag 28 augustus

Grote kans (70-80%) op een afnemend wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn