Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, in het oosten kans op een bui

21 juli 2018 door Jannes Wiersema

Aanvankelijk enkele wolkenvelden, maar geleidelijk komt er steeds meer ruimte voor de zon. Enkele buien boven het noordoosten trekken noordwaarts weg. Landinwaarts kunnen er later vanochtend stapelwolken ontstaan. Vooral in het oosten is vanmiddag opnieuw een regenbui mogelijk. De maximumtemperaturen varieren van 25°C langs de kust tot 30°C in het oosten. De zwakke tot matige wind is in het noorden noordoostelijk, in het zuiden en zuidwesten west tot noordwest. Elders is de wind zwak en variabel. De wind draait geleidelijk naar een noordwestelijke richting en is zwak tot matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het het koelt af naar een graad of 14, in het westen kan er een enkele mistbank ontstaan. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Zondag overdag kunnen er vooral in het noorden enkele wolkenvelden voorkomen en landinwaarts ontstaan stapelwolken. Toch is er ook volop ruimte voor de zon. De droogte houdt aan en het wordt opnieuw warm. De maximumtemperaturen varieren tussen 23°C langs de kust tot lokaal 29°C in het oosten en zuidoosten. De wind is noordwest, overwegend matig, draait in de loop van de middag naar (zuid)west en neemt dan wat in kracht af.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en iedere dag warmer. Vanaf halverwege komende week op veel plaatsen tropisch warm (30-35°C) en in de nachten wordt het op veel plaatsen niet kouder dan 20°C. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als ’s nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 28 juli tot en met zaterdag 04 augustus

Aanhoudend zomers tot tropisch warm, maar wel een toenemende kans op onweersbuien en lagere maxima. Met name in de kustgebieden neemt de kans op normale maxima toe naar 20-30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn