Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, in het zuidoosten eerst veel bewolking en af en toe regen.

26 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er in het zuidoosten nog veel bewolking en valt er daar wat (mot)regen. Bewolking en regen trekken spoedig naar Duitsland weg. Verder zijn er vandaag flinke perioden met zon, maar ook stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 23°C plaatselijk in het zuidoosten van het land. Er staat een noordwestenwind en deze is overwegend matig, in de avond draait de wind naar noord tot noordoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is het droog en is er weinig bewolking. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 13°C in het zuiden. Er staat een matige noordoostelijke wind.

Morgenochtend is het droog en schijnt eerst nog geregeld de zon. Van het zuiden uit neemt in de loop van de dag de bewolking toe. In de middag bereiken bereiken buien vanuit België ons land. Deze buien trekken noordwaarts, maar nemen daarbij aanvankelijk in activiteit af. Vooral in het zuiden is er ook een kans op onweer. De maxima lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het zuiden van het land. De wind is oost tot noordoost en is matig, langs de kust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied later krachtig.

Vooruitzichten

Woensdag een warme dag met een grote kans op (onweers-)buien. Daarna koeler en licht wisselvallig.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 03 juli tot en met maandag 10 juli

Grote kans (ca. 70%) op een licht wisselvallig weertype met af en toe regen. De maximumtemperaturen liggen waarschijnlijk rond of iets onder de langjarig gemiddelde waarden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn