Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, in Limburg kans op een onweersbui

04 juli 2018 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt met vooral in het zuiden hoge bewolking. Daar valt zeer lokaal eerst nog wat regen. In het Waddengebied komen ook wolkenvelden voor. In de middag en de eerste uren van de avond is er in het zuiden van Limburg een kleine kans op een onweersbui, mogelijk met hagel, windstoten en lokaal veel regen in korte tijd. De maxima lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot 30°C in het zuiden en zuidoosten. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er enkele wolkenvelden en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 12°C in het noorden en 18°C in het zuiden. De wind is zwak en komt overwegend uit noordelijke richtingen.

Donderdag is er in het zuidoosten hoge bewolking. In de middag en avond kunnen er in het uiterste zuidoosten opnieuw enkele (onweers)buien tot ontwikkeling komen. De noordwestenwind neemt overal toe naar matig en de middagtemperatuur varieert van 23°C langs de kust tot 29°C in het zuidoosten.

Vooruitzichten

Droog en (vrij) warm zomerweer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 11 juli tot en met woensdag 18 juli

Grote (70%) kans op aanhoudend warm en droog weer. Pas aan het einde van de periode neemt de neerslagkans toe naar ongeveer 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn