Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, van het westen uit bewolking en regen.

17 december 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn perioden met zon. In de loop van de middag raakt het van het westen uit bewolkt en in de avond gaat het regenen, in het uiterste oosten van het land kan de neerslag aanvankelijk in de vorm van natte sneeuw vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het oosten tot 7°C aan zee. De wind komt uit richtingen tussen noordwest aan zee en zuidwest landinwaarts en is zwak tot matig. Geleidelijk wordt de wind overal zuidwest. In de avond neemt de wind aan de kust toe naar krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht valt er in het gehele land regen, aan het begin van de nacht is in het uiterste oosten nog (natte) sneeuw mogelijk. In de loop van de nacht trekt het neerslaggebied oostwaarts weg waarna het deels opklaart. Wel kan er dan alsnog een enkele bui voorkomen in de kustprovincies. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 1°C in het uiterste oosten en 5°C aan de kust. In de loop van de nacht bereikt zachtere lucht ons land en lopen de temperaturen langzaam weer op. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee krachtig en draait in de loop van de nacht naar het noordwesten.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar de zon schijnt ook af en toe. Er komen tevens enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af en wordt overal matig van kracht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten

Zacht en eerst enkele droge dagen maar vooral woensdag vrij veel bewolking. In de tweede helft van de week toenemende kans op regen.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 24 december tot en met zondag 31 december

Temperaturen rond of boven normaal en geregeld onstuimig.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn