Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, van het westen uit meer bewolking en overwegend droog.

18 augustus 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen zonnig, maar van het westen uit neemt de bewolking geleidelijk toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog. In de avond klaart het langzaam weer op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot 24°C in de oostelijke provincies. De zuidwestelijke wind trekt aan naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de avond neemt landinwaarts de wind af naar zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht neemt de bewolking in de noordwestelijke helft toe, maar er wordt geen regen verwacht. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden, met name in het noorden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, mogelijk valt er in het noorden lokaal een zeer kleine hoeveelheid regen. In de middag lopen de temperaturen uiteen van 21°C vlak aan zee tot 26°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig of krachtig.

Vooruitzichten

Een afwisseling van wolken en zon, met soms kans op regen. De maxima liggen boven normaal. In de tweede helft van de week dalen de maxima naar waardes onder het langjarig gemiddelde.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 25 augustus tot en met zaterdag 01 september

Wisselend bewolkt en dagelijks 40% kans op een kleine hoeveelheid regen. Aanvankelijk maxima onder normaal, maar geleidelijk opwarmend naar waardes rond normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn