Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, vanavond en vannacht van het westen uit enige tijd regen

16 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden, met vooral in het westen en noorden meer bewolking. Vanavond neemt de bewolking overal toe en trekt van het westen uit regen oostwaarts over het land,mogelijk met een klap onweer. Het oosten en zuidoosten houden het tot middernacht droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 25 en 28°C, in de kustgebieden wordt het met 22 tot 25°C minder warm. De zuidwestenwind is matig, in de avond draait de wind naar west tot noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en trekt de regen verder oostwaarts. Mogelijk komt zeer lokaal onweer voor. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is landinwaarts zwak en overwegend westelijk, in het oosten en noorden veranderlijk.

Vrijdagochtend begint in het oosten en zuidoosten nog met regen, maar deze trekt in de loop van de ochtend naar Duitsland. In de middag en avond breekt de zon van het westen uit door en blijft het droog, op een enkele lichte bui in het zuidoosten na. Het wordt ongeveer 22°C. Er staat een zwakke west- tot noordwestenwind, die in de middag tijdelijk aantrekt naar matig. In de avond draait de wind in de westelijke helft naar zuidwest.

Vooruitzichten

Perioden met zon en vooral rond maandag kans op een enkele bui. Middagtemperaturen gemiddeld van rond 22°C aan zee tot 25°C in het zuidoosten.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 23 augustus tot en met donderdag 30 augustus

De eerste dagen is er een vrij grote kans (70%) op een tijdelijke overgang naar een koeler weertype met enkele buien. Daarna neemt zowel de dagelijkse neerslagkans als de kans op temperaturen beneden normaal weer af naar 25%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn