Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, vooral in de avond en nacht regen. Morgen zacht

09 maart 2018 door Jannes Wiersema

In de ochtend zijn er naast perioden met zon vooral in het noorden en oosten ook enkele wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag gaat het in het zuiden af en toe licht regenen of motregenen. In de avond trekt de (mot)regen verder noordwaarts. De middagtemperaturen variëren van 7°C op de Wadden tot 11°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind naar zuidoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zaterdag is er veel bewolking en regent het van tijd tot tijd. De minimumtemperatuur ligt rond de 6°C en de zuidoostenwind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag trekt de regen naar het noorden weg en wordt het droog. Hoewel de zon slechts af en toe te zien is, loopt de temperatuur flink op. In de middag wordt het 17°C in het zuidoosten en 14°C in het noorden van het land. Op de Waddeneilanden wordt het ongeveer 9°C. De zuidelijke wind is overwegend matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk bewolkt en perioden met regen. Daarna wat meer zon en een tijdelijk afnemende neerslagkans. Vooral de eerste dagen vrij zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 16 maart tot en met vrijdag 23 maart

Af en toe regen of enkele buien (dagelijks 60% kans). De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk de eerste dagen rond, later in de periode iets beneden het langjarig gemiddelde. Landinwaarts neemt de kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend toe naar ca. 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn