Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon. Woensdag toenemende kans op onweer.

18 juli 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn perioden met zon, maar er drijven ook velden met dikkere sluierbewolking over. In de avond is een lokale onweersbui in het uiterste zuid(oost)en niet helemaal uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 22°C in het Waddengebied tot mogelijk 28°C in het zuiden. Er staat een matige oostenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht van dinsdag op woensdag is er in het westen en zuiden kans op een enkele plaatselijke (onweers)bui, elders blijft het zo goed als droog met van tijd tot tijd brede opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noordoosten tot 19°C in het zuiden. De oostelijke wind is zwak tot matig van kracht.

Woensdag overdag neemt de kans op onweer verder toe, al is het in de ochtend nog meest droog met wat zon. Vooral later in de middag en in de avond kunnen er enkele zware onweersbuien ontwikkelen. Hierbij is er kans op hagel, (zware) windstoten en veel regen in korte tijd. Met een matige zuidoostelijke wind wordt zeer warme lucht aangevoerd, op veel plaatsen bedraagt de maximumtemperatuur 30°C of nog iets hoger. In de loop van de middag draait de wind van het zuiden uit naar een (zuid)westelijke richting en koelt het in het zuidwesten af.

Vooruitzichten

Wisselvallig met geleidelijk dalende temperaturen naar waardes onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 25 juli tot en met dinsdag 01 augustus

Aanhoudend wisselvallig met maxima die enkele graden onder de normaal liggen voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn