Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Plaatselijk dichte mist, in de loop van de dag hier en daar zon.

20 maart 2015 door Jannes Wiersema

28Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden trekt zich terug naar het westen en maakt zo de weg vrij voor een storing die vanmiddag boven het zuiden van Noorwegen aankomt. Dit lagedrukgebied trekt over Denemarken naar het zuidoosten en bijbehorend frontaal systeem passeert zaterdag ons land. Zondag strekt een rug van hogedruk zich uit van de Azoren tot over Scandinavië waarna zich na het weekeinde een hogedrukkern afsplitst die dinsdag boven de Zwarte Zee aankomt. De luchtdruk boven het noorden van Scandinavië wordt laag en frontrestanten passeren dinsdag ons land. Later in de week en in het weekeinde weet zich weer tot over onze omgeving uit te breiden.

De dag begint met veel bewolking en vooral in het zuiden en oosten komt eerst nog mist voor. In het noordwesten kan de bewolking hardnekkig blijven, elders gaat de bewolking geleidelijk aan breken en komt de zon tevoorschijn. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8 graden in het noordwestelijk kustgebied tot 13 in gebieden waar de zon schijnt. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

In de avond neemt de bewolking weer toe en vooral in de nacht naar zaterdag regent het enige tijd. In het zuidoosten kan in de avond eerst nog een mistbank ontstaan. Het kwik daalt naar een graad of 3 bij een zwakke tot matige westelijke wind. In het noordwestelijk kustgebied is de wind vrij krachtig tot krachtig en draait geleidelijk naar noordwest.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt met enkele buien. De wind is noordwest tot noord en trekt aan naar matig boven land tot (vrij) krachtig 3-5 Bft

Vooruitzichten

Perioden met zon en na maandag een grotere neerslagkans. Middagtemperaturen rond 9 graden.

Za Zo Ma Di Wo Do
Zonneschijn (%) 20 60 50 30 40 40
Neerslagkans (%) 70 10 20 70 50 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 1/5 0 0 1/4 1/3 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 2 0/2 -3/-1 -1/3 -1/1 -2/0
Middagtemperatuur (°C) 8 6/7 8/9 8/9 7/9 7/9
Windrichting N O ZW W N NO
Windkracht (bft) 4 3 3 3 3 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn