Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Regen en buien en geleidelijk kouder.

26 oktober 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het zwaar bewolkt en af en toe valt er wat lichte regen of motregen. Later in de ochtend gaat het van het westen uit wat harder regenen. In de loop van de middag volgen van het noordwesten uit enkele opklaringen, maar deze worden vrij snel gevolgd door enkele buien, in de kustprovincies in de avond mogelijk ook met korrelhagel, onweer en windstoten. De temperatuur ligt in de ochtend nog rond 12°C maar in de middag daalt deze naar beneden de 10°C. Boven land staat er een matige zuidwestenwind. Langs de kust is de wind west en is vrij krachtig tot krachtig. In de middag draait de wind naar west tot noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, vlak aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, in de avond mogelijk hard, 7 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de kustprovincies enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel en onweer. Vlak aan zee zijn ook nog windstoten mogelijk. De temperatuur varieert van 4°C landinwaarts tot 8°C aan zee. Boven land staat er een matige westenwind. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind noordwest en is vrij krachtig tot krachtig 4 – 6 Bft.

Morgen zijn nog steeds enkele buien, vooral in de kustgebieden. in de loop van de dag neemt de intensiteit van de buien geleidelijk af. De wind is boven land zwak tot matig uit een westelijke richting, langs de kust vrij krachtig uit een noordwestelijke richting. In de loop van de dag draait de wind van het noorden uit naar noordoost. De maximumtemperatuur bedraagt ca.11°C

Vooruitzichten

Eerst vrij koud met maxima rond 8°C. Zondag en maandag nog overwegend droog met soms wat zon. Op dinsdag perioden met regen en mogelijk veel wind. Vanaf woensdag weer zachter, meest droog en af en toe zon.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 02 november tot en met vrijdag 09 november

Grote kans op een vrij zacht en licht wisselvallig.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn