Saturday 25 March
Weerman Jannes Wiersema

Regen in de ochtend,vanmiddag droog en opklaringen met zonnige perioden.

11 januari 2014 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Gisteren was het weer een aardige dag,het bleef droog en in het hele land waren zonnige perioden. In de avond ook nog helder waardoor het nog even kon afkoelen tot een graad of 3-4. Later toenemende bewolking met in de nacht regen. De regenhoeveelheden vallen mee.

De hoop op winterweer zoals ons de kaarten de afgelopen dagen deden doen geloven zit er vooralsnog niet in,al is de laatste run al miet meer zo zacht als die van vrijdagavond. Maar voorlopig blijft het aan de zachte kant al word het wel frisser met meer normale temperaturen. Ook blijft het wisselvallig met geregeld regen. We zullen moeten afwachten wat de volgende runs ons brengen. Op dit moment ishet niet te zeggen hoever de kou naar het zuiden zakt.

Voor vandaag is het wel zeker het is in de ochtend bewolkt,met vooral in het noorden regenachtig,dit gebied met regen en lichte regen trekt Oostwaarts. Vanmiddag is het vrijwel overal droog met vanuit het Westen flinke opklaringen zodat we vrijwel overal de zon zullen zien.Al duurt dat voor het Zuidoosten nog wel even voordat de regen(motregen) ook daar weg is. De maxima komen uit op 7 à 8 graden. Er staat een matige, aan de kust en op het IJsselmeer een (vrij) krachtige zuidwestelijke wind. Vanmiddag draait de wind overal naar west tot noordwest en wordt matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard. Bovendien wordt de wind vooral in de kustprovincies vlagerig. In de avond neemt de wind met uitzondering van het Waddengebied sterk af.

Komende avond en nacht is het overal vrij helder en koelt het sterk af met in het midden en zuiden kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond 2 graden aan zee en rond -2 verder landinwaarts. De noordwestenwind draait naar zuidwest en neemt af naar zwak.

Zondag beginnen we de dag in het Midden en Zuiden met mist en laaghangende bewolking,In het noorden is het vrij helder. Later in de ochtend lossen mist en laaghangende bewolking op en zijn er perioden met zon en blijft het droog. Het word ook een stukje kouder met temperatuur van 5 graden in de middag. Zondag lost de mist later in de ochtend op en zijn er perioden met zon. De middagtemperatuur blijft bij een graad of 5 steken. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is zwak.

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking en soms wat regen. De temperaturen liggen rond de normale waarden. Vanaf woensdag een kleine kans(20-30%) op een overgang naar kouder weer.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 18 januari tot en met zaterdag 25 januari

60-70% kans op een weertype met soms regen en temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. De kans op een winters weertype met in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst is 20-30%.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1389426590414

 5 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn