Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Schraal en overwegend droog winterweer met vooral vandaag zon.

25 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het op veel plaatsen zonnig, in het noorden en oosten komen er later enkele wolkenvelden voor. In de namiddag en avond kan er in de noordelijke kustgebieden een sneeuwbui vanaf zee binnendrijven. De middagtemperatuur komt uit rond +1°C. De oostelijke, later noordoostelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Door de wind voelt het opnieuw schraal aan.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het licht tot half bewolkt en kan er in het noordelijk kustgebied nog een enkele sneeuwbui voorkomen. De minima lopen uiteen van -3°C in het noordwesten tot -7°C in het zuidoosten. De wind is noordoost tot oost en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Maandag overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het Waddengebied blijft een sneeuwbui mogelijk, elders blijft het droog. Het is opnieuw koud met een middagtemperatuur rond of iets onder het vriespunt. De noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten

Koud tot zeer koud en meest droog, maar vooral in de noordelijke kustgebieden kans op een sneeuwbui. In de nacht naar donderdag en donderdagochtend gevoelstemperaturen beneden de -15 graden. Vanaf vrijdag toenemende kans op sneeuw.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 04 maart tot en met zondag 11 maart

Minder koud, maar nog steeds 60% kans op maxima onder normaal. Verder een overgang naar een weerbeeld met geregeld regen, of mogelijk natte sneeuw.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn