Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Schraal. Vooral in het noordelijk kustgebied sneeuwbuien.

27 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon. In het noordelijk kustgebied komen er nog steeds sneeuwbuien voor. Elders neemt in de middag en avond de kans op een (lichte) sneeuwbui toe. De middagtemperatuur komt rond het vriespunt uit en de noordoostenwind is zwak tot matig, in de avond staat er langs de noordkust een vrij krachtige oostenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar woensdag zijn er vooral in de noordelijke helft wolkenvelden en kan daar nog een enkele (lichte) sneeuwbui voor komen. Vanuit het zuiden breiden opklaringen zich verder over het land uit. De minimumtemperatuur ligt tussen de -3°C op de Wadden tot -9°C landinwaarts. Hierbij liggen de gevoelstemperaturen op diverse plaatsen rond de -15 graden. De oostelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, mogelijk hard.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon. Het is overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de -1°C in het zuidwesten en de -4°C in het noordoosten. De oostenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Koud tot zeer koud en aanvankelijk droog. In de nacht naar donderdag en donderdagochtend gevoelstemperaturen beneden de -15 graden. Vanaf vrijdag een dooiaanval met eerst winterse neerslag, steeds meer overgaand in regen bij oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 06 maart tot en met dinsdag 13 maart

Wisselvallig met een vrij grote kans (60-70%) op maxima onder het langjarig gemiddelde, maar wel ruim boven nul. In de nachten circa 30% kans op lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn