Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Sluierbewolking en zon met in vrijwel het hele land tropisch warm.

24 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is er vrij veel sluierbewolking waar de zon echter goed doorheen komt. Het blijft droog en in vrijwel het hele land wordt het tropisch warm: de maximumtemperatuur loopt uiteen van 28°C op de Wadden tot 33°C in het zuidoosten. De wind is oostelijk maar draait in de loop van de dag naar zuidoost en is overwegend matig,langs de noordkust vrij krachtig tot bij vlagen krachtig 3 – 6 Bft. In het (zuid)westelijk kustgebied kan de wind in de loop van de middag vanaf zee komen en enige verkoeling geven.

Komende nacht verandert er weinig, het blijft nog lang zeer warm en uiteindelijk koelt het af naar rond 21°C. De oost tot zuidoostenwind is meest matig.

Morgen zijn er naast perioden met zon ook weer sluierbewolking aanwezig. Het blijft droog. Het wordt in een groot deel van het land wederom tropisch warm, met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 30°C aan de kust tot 36°C in het (zuid)oosten. In de loop van de middag draait in het westen de wind van zuidoost naar zuidwest tot west en komt er vanaf zee duidelijk koelere lucht binnenstromen.

Vooruitzichten

Zonnig en droog. Tot en met 28 juni vrij warm, vanaf het weekeinde zeer warm met op veel plaatsen tropische waarden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 01 juli tot en met maandag 08 juli

Overgang naar een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of net boven normaal, waarbij de neerslagkans geleidelijk toeneemt naar 20-30%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn