Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Snijdend koud, overdag perioden met zon.

01 maart 2018 door Jannes Wiersema

Overdag is er van tijd tot tijd zon maar er trekken ook enkele wolkenvelden over. Het blijft droog en de temperaturen komen niet boven het vriespunt uit met maxima van -1°C in het zuiden tot -5°C in het noordoosten van het land. De snijdend koude oostenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig. De gevoelstemperaturen liggen in de middag in het noorden van het land nog steeds onder de -10 graden.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag komen er met name in het zuiden wolkenvelden voor, elders zijn er opklaringen. Het vriest matig en samen met de vrij krachtige, aan de kust soms harde oostenwind, levert dat op veel plaatsen weer gevoelstemperaturen op van onder de -15 graden.

Vrijdag overdag is er in het noorden aanvankelijk soms wat zon. Van het zuiden uit wordt de bewolking geleidelijk steeds dikker, in de middag gevolgd door sneeuw. De middagtemperatuur ligt tussen de -1°C in het zuidoosten en -5°C in het noorden van het land. De oostenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en eerst nog hard.

Vooruitzichten

Vanaf vrijdagmiddag een dooiaanval met eerst winterse neerslag, later regen. Geleidelijk iets hogere temperaturen, overdag net boven en in de nachten iets onder 0 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 08 maart tot en met donderdag 15 maart

Wisselvallig met aanvankelijk een vrij grote kans (60-70%) op maxima onder het langjarig gemiddelde, maar wel boven nul. In de nachten circa 40% kans op lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn