Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Snijdend koud. Zonnig, in het zuiden wolkenvelden.

18 maart 2018 door Jannes Wiersema

De eerste uren is er in het zuiden kans op lokale gladheid als gevolg van sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten. Verder is het vandaag vooral in de noordelijke helft van het land overwegend zonnig, elders komen ook wolkenvelden voor. Het blijft vrijwel overal droog; alleen in het zuidoosten is er in de ochtend kans op lichte (mot)sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond +1°C. Er staat nog steeds een snijdend koude oost- tot noordoostenwind, boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in de ochtend in het Waddengebied mogelijk nog stormachtig, 8 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is het helder en vriest het licht, lokaal matig. De minimumtemperaturen liggen tussen -3°C en -6°C. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige of krachtige oostelijke wind.

Morgen overdag is het zonnig en blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 3 en er staat een matige noordoostelijke wind. In het zuidwesten is de wind tot in de middag nog vrij krachtig.

Vooruitzichten

De eerste dagen rustig weer met middagtemperaturen rond 7 graden en in de nachten lichte vorst. Dinsdagnacht mogelijk wat winterse neerslag. Vanaf donderdag een toenemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 25 maart tot en met zondag 01 april

Vrij grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn