Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking en op steeds meer plaatsen (mot)regen.

10 januari 2019 door Jannes Wiersema

Het is vandaag bewolkt, al kan in de ochtend de zon soms nog door de bewolking heen schijnen. In de loop van de dag wordt de bewolking van het noordwesten uit dikker en kan er op steeds meer plaatsen wat lichte regen vallen. In het uiterste oosten en zuidoosten kan vanavond mogelijk natte sneeuw vallen, in de Limburgse heuvels mogelijk even droge sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het uiterste oosten en zuidoosten tot 6°C langs de westkust. De zwakke tot matige wind is eerst noordelijk, maar wordt in de middag geleidelijk westelijk, aan zee noordwest.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen, in het zuiden van Limburg kan aanvankelijk (natte) sneeuw vallen. Aan het begin van de nacht varieert de temperatuur van rond 0°C in Zuid-Limburg tot 5°C in het noordwesten. Gedurende de nacht loopt de temperatuur op naar circa 3°C in het zuidoosten en 7°C in het noordwesten. De zwakke tot matige wind draait in de avond boven land naar west tot zuidwest. Aan zee blijft de wind noordwest en neemt later in de nacht toe naar vrij krachtig.

Vrijdag overdag blijft het bewolkt met af en toe regen of motregen. De temperatuur loopt overdag verder op naar 6°C in het zuidoosten en 9°C langs de westkust. De wind wordt overal west tot noordwest en is matig, aan zee vrij krachtig.

Vooruitzichten

Vrij zacht en wisselvallig met veel bewolking en van tijd tot tijd regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 17 januari tot en met donderdag 24 januari

Aanhoudend wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal. Later in de verwachtingsperiode toenemende kans op een kouder weertype met mogelijk winterse neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn