Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, gevolgd door regen en buien, vanmiddag ook met onweer

02 april 2019 door Jannes Wiersema

In het noorden en oosten begint de ochtend met zon, in het zuiden en westen is er meer bewolking en langs de westkust komt er een enkele bui voor. In de loop van de ochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit verder toe en kan er vooral in het zuiden en westen wat lichte regen of een bui vallen. In de middag ontstaan er ook elders buien die vooral verder landinwaarts gepaard kunnen gaan met hagel, onweer en windstoten tot 60 km/uur. In de avond trekken de buien weg naar Duitsland, maar gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C in het Waddengebied en rond 17°C in het zuiden en oosten. De wind is matig en draait in de middag naar het zuidwesten.

In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en verspreid over het land vallen er enkele buien. De minima komen uit tussen lokaal +1°C in het uiterste zuidwesten en 5°C in het noordoosten. Er staat een matige zuidwestenwind.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor. In de middag is er in het zuiden een kleine kans op onweer, hagel en windstoten. De maxima liggen rond 10°C. De wind draait van zuidwest naar zuid en is matig. In de avond draait de wind naar zuidoost en neemt af naar zwak

Vooruitzichten

Overgang van een licht wisselvallig en koud weertype naar een overwegend droog weertype met temperaturen rond normaal en meer ruimte voor de zon.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 09 april tot en met dinsdag 16 april

Licht wisselvallig met af en toe wat (buiige) regen (met neerslagkans van 20-30%) en temperaturen rond normaal. Kleine kans (maximaal 25% aan het einde van de periode) op een overgang naar een zachter en natter weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn