Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, in de middag van het zuiden uit regen

15 maart 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen met zon. De bewolking in het zuidwesten en zuiden wordt echter dikker en begin van de middag gaat het daar regenen. Gedurende de middag en avond trekt de regen heel langzaam noordwaarts. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot ver in de avond droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het Waddengebied tot lokaal 12°C in het oosten. De oost- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig boven land, aan zee vrij krachtig tot krachtig. In de avond neemt de wind in het zuiden af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is er veel bewolking en valt er af en toe (mot)regen. Mogelijk blijft het in het uiterste noordoosten droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in het noorden tot 6°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig of hard. In het uiterste zuiden is de wind zwak.

Vrijdag overdag is het overwegend bewolkt met op veel plaatsen af en toe neerslag. In de loop van de dag wordt de aangevoerde lucht steeds kouder en neemt in het noorden en midden de kans op (natte) sneeuw toe. In de avond trekt de neerslagzone langzaam zuidwaarts en neemt dan in betekenis af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noorden tot nog 11°C in het uiterste zuiden. De oost- tot noordoostenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden.

Vooruitzichten

In het weekeinde zeer koud voor de tijd van het jaar. Zaterdag in het zuiden nog kans op wat sneeuw, daarna overwegend droog. Na het weekeinde langzaam oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 22 maart tot en met donderdag 29 maart

Overgang naar wisselvallig weer met grote kans (rond 80%) op maximumtemperaturen onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn