Thursday 30 March
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, vanaf vanmiddag af en toe regen.

04 januari 2014 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Gisteren is er een dagrecord gesneuveld in De Bild. Het is op 03 Januari nog noot zo zacht geweest met 12,2 graden,het vorige record stond op 11,8 graden. Aan het eind vd middag trok een zeer actief buiengebied over Nederland van Zuidwest naar Noordoost. In korte tijd veel regen van meer dan 20 mm en een zomers aandoende onweer. Op veel plaatsen met name in het Oosten van het land was er op sommige plaatsen  sprake van valwinden met omgewaaide bomen ed. In Ter Apel(Gr) zijn hagelstenen gevallen van 2-3 cm in doorsnede. Dit gebied trok snel over naar Duitsland. Langs de west en zuidwestkust waren tijdens de passage van de buien windstoten van 100 – 120 KM/U. In de avond werd het weer rustig en waren er opklaringen. In de afgelopen nacht waren er vallende sterren te zien,met de opklaringen koelde het af naar ca 5 graden.

Ons weer word nog steeds bepaald door lagerdukgebieden,ook de komende dagen en waarschijnlijk deze maand geen structurele veranderingen.

Vandaag zijn er in de ochtend nog wat opklaringen maar vanuit het Zuidwesten neemt de bewolking rap toe. Eind van de ochtend kan er in het Noordwesten buiige regen  voorkomen.In de middag gevolgd door ook elders af en te regen. Het word met een graad of 10 weer boterzacht. De wind die nu nog Zuid is krimpt naar het Zo en is matig,aan zee (vrij) krachtig.

In de avond is het regenachtig,maar in de nacht trekt de regen naar Duitsland weg. Er volgen dan opklaringen,met kans op een enkele mistbank. De temperatuur daalt naar ca 4,0 graden. Er kan dan op een beschutte plek mogelijk lokaal wat vorst aan de grond voorkomen. De wind ruimt naar het westen en is zwak tot matig boven land tot 3 Bft,aan zee vrij krachtig maar langs de zuidwestelijke kustgebied mogelijk krachtig.

Zondag zijn er wolkenvelden met soms wat zon,later verder toenemende bewolking en het lijkt droog te kunnen blijven. In de avond gaat het weer regen in het zuidwesten van het land. De middagtemperatuur is met 7 graden wat minder zacht,maar nog veel te hoog voor de tijd van het jaar. De wind die eerst westelijk is draaid in de middag  naar het zuiden en is matig boven land maar langs de kust is deze (vrij) krachtig.

De Vooruitzichten:

Aan het wisselvallige en veel te zachte weer komt voorlopig geen einde. Sterker zelfs dat het maandag wel weer eens een dagrecord kan gaan sneuvelen. Dan kan het plaatselijk wel eens meer dan 13 graden worden. Het record staat op 13,1 graden uit 1999. De rest van de komende week blijft wisselvallig en te zacht.

Het is koffiedik kijken maar aan de huidige stromingspatroon verandert weinig.

Ensembleverwachting in meer detail

 

 5 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn