Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, vanmiddag van het zuidwesten uit regen.

01 december 2018 door Jannes Wiersema

De bewolking wordt van het westen uit dikker en aan het einde van de ochtend bereikt een gebied met regen en motregen het zuidwesten ervooruit zijn er in het Oosten nog wat opklaringen met wat zon. Dit neerslaggebied breidt zich vanmiddag over het hele land uit. Het wordt dan een graad of 8. In de avond loopt de temperatuur zelfs nog iets op en wordt het 10 °C. De wind is zuid en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt iets in kracht af.

Komende nacht is het bewolkt met van tijd tot tijd motregen. Aan het einde van de nacht bereikt een actiever regengebied het zuidwesten. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind uit zuid tot zuidwest is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en eerst nog krachtig, 6 Bft.

Morgen is het bewolkt, trekt het regengebied noordoostwaarts en verlaat het aan het begin van de middag het noordoosten. Ook daarna is nog steeds lichte regen of motregen mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuiden. De wind is zuidelijk en overwegend matig, maar in het noorden eerste enige tijd zwak en uit uiteenlopende richtingen. In de loop van de dag draait de wind naar west tot zuidwest en neemt in de kustprovincies toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig en (vrij) zacht met van tijd tot tijd regen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 08 december tot en met zaterdag 15 december

60% kans op aanhouden van het wisselvallige weer met temperaturen rond of boven normaal. 40% kans op overgang naar droog weer met temperaturen beneden normaal.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn