Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, vrijwel droog. Dinsdag bewolkt en af en toe regen.

09 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend lossen de mistbanken snel op en schijnt met name in het zuiden de zon. Vanuit het noorden neemt de bewolking toe en deze breidt zich in de middag verder naar het zuiden uit. Langs de westkust kan al in de ochtend laaghangende bewolking vanaf zee binnendrijven. Slechts zeer lokaal kan een klein beetje regen vallen, maar het blijft vandaag overwegend droog. De middagtemperaturen komen uit op 16°C langs de noordkust tot lokaal 24°C in het zuidoosten.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar dinsdag overheerst de bewolking en kan er ook af en toe wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur komt uit rond 13°C. De noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en in het noordwestelijk kustgebied krachtig, 6 Bft.

Dinsdag overdag is het tamelijk bewolkt en kan het af en toe regenen. Veel regen valt er echter niet, de hoeveelheden blijven beperkt tot 1-5 mm. De (noord)westelijke wind is matig, langs de kust krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar het noorden en neemt vooral landinwaarts wat in kracht af. Het wordt ’s middags niet veel warmer dan 18 tot 20°C.

Vooruitzichten

Vanaf woensdag wederom droog en middagtemperaturen opnieuw oplopend naar zomerse waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 16 juli tot en met maandag 23 juli

Grote kans (70%) op aanhoudend (vrij) warm en vrijwel droog zomerweer, de kans op een (onweers)bui is 30-40%. Later in de periode wordt de temperatuurverwachting erg onzeker.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn