Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Tropisch warm en een enkele (onweers)bui.

25 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon geregeld, maar zijn er ook enkele wolkenvelden aanwezig. In het zuiden en zuidwesten komen aanvankelijk nog enkele buien voor waarbij onweer niet uitgesloten is. In de loop van de dag ontstaan er landinwaarts stapelwolken die in het oosten in de middag zouden kunnen uitgroeien tot een enkele onweersbui. Het wordt op veel plaatsen weer tropisch warm, de temperaturen variëren van 25-27°C vlak aan zee tot 32-34°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordelijke richting, in de loop van de dag neemt de wind iets in kracht toe.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht verloopt uitzonderlijk warm met minima die nauwelijks onder de 20°C komen. De wind is zwak en heeft een noordoostelijke voorkeursrichting. Het blijft overwegend droog.

Morgen krijgt Nederland te maken met extreem hoge maximumtemperaturen. Deze lopen uiteen van ruim 30°C aan de kust tot rond 36°C landinwaarts. Daarvoor is ook een code oranje van kracht. In de loop van de middag kan er zeer lokaal een onweersbui ontstaan. Er staat weinig wind uit oostelijke richtingen.

Vooruitzichten

Zonnige perioden. Tropisch warm met landinwaarts maxima tussen 30 en 35°C. De minima komen op veel plaatsen niet beneden de 20°C. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als ’s nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee. Vanaf zaterdag kans op regen en/of onweer en minder heet.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 01 augustus tot en met woensdag 08 augustus

Aanhoudend zomers tot tropisch warm (met name in het oosten en zuidoosten), maar wel af en toe een kleine kans op onweersbuien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn