Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Van het noorden uit af en toe motregen en vanochtend lokaal ijzel.

07 februari 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

In de zuidelijke helft van het land zijn er brede opklaringen. Bewolking boven het noorden van het land breidt zich geleidelijk uit naar het zuiden. Uit deze bewolking valt af en toe lichte (mot)regen. Vanochtend zorgt dit vooral in het noorden lokaal voor gladheid door ijzel. De middagtemperatuur loopt uiteen van 2 graden in het zuidoosten tot 7 graden in het noordwesten van het land. De wind waait uit richtingen tussen west en noord en is zwak, aan de zuidwestkust matig. Vanmiddag neemt de wind toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied vanavond naar hard.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het droog. De minimumtemperaturen liggen rond 4 graden. De noord- tot noordwestelijke wind neemt nog iets verder toe en wordt in het binnenland meest matig, in het westelijk kustgebied krachtig en in het Waddengebied hard.

Zondag overdag trekken er wolkenvelden over en tegen de avond kan er een lichte regenbui voorkomen. De middagtemperaturen liggen rond 6 graden. De wind neemt iets af, draait naar het noordwesten en wordt langs de kust vrij krachtig en in het binnenland zwak tot matig.

Vooruitzichten

Temperaturen rond het langjarig gemiddelde en vrij rustig. Aan het einde van de week toenemende neerslagkansen.

Zo Ma Di Wo Do Vr
Zonneschijn (%) 40 10 20 30 30 20
Neerslagkans (%) 30 30 10 10 20 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 1 0 0 0 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 3 3/4 4/5 0/2 -2/1 0/2
Middagtemperatuur (°C) 6 7 7 4/6 5/7 6/8
Windrichting N NW N ZO ZW ZW
Windkracht (bft) 4 4 2 2 3 4

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn