Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Van het noorden uit bewolkt en buien, vrij veel wind

25 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend trekken er buien van Noord naar het zuidoostwaarts over het land. De felste buien worden in het noordoosten en oosten verwacht, met daar plaatselijk ook korrelhagel en  kans op onweer. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog, maar er blijft vrij veel bewolking aanwezig. Het wordt ongeveer 9°C. Er staat een vlagerige noord- tot noordwestenwind. Boven land is de wind vrij krachtig, lokaal soms krachtig, 6 Bft. In de kustgebieden en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. Bij buien is er vooral in de ochtend in de kustgebieden kans op zware windstoten van 75-85 km/uur. In de avond neemt de wind af naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Komende nacht is het bewolkt. De minima liggen rond 4°C. De noordwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgen is het  bewolkt. Vooral in het noorden en oosten kan er in de ochtend en middag af en toe lichte regen vallen. In de avond is het overal droog en ontstaan er enkele gaten in het wolkendek. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het noorden tot 12°C in het zuiden. Er staat een matige, in de ochtend in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtige noordwestenwind. In de avond draait de wind naar west en neemt af naar zwak, boven het IJsselmeer en in het Waddengebied naar matig.

Vooruitzichten

Rustig en droog weer met maximumtemperaturen die aanvankelijk rond 10°C liggen, maar aan het einde van de week oplopen naar zo’n 14°C. Op zondag opnieuw koeler.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 01 april tot en met maandag 08 april

De kans op een overgang naar wisselvallig en koel weer is vrij groot (60%). De kans op een rustig en droog weertype is zo’n 40%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn