Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Van het noorden uit een enkele bui

28 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Op de meeste plaatsen komen opklaringen voor en in de zuidelijke helft komen aanvankelijk enkele mistbanken voor. Met name in het noorden en noordwesten komen ook wolkenvelden voor en kan af en toe een lichte bui van zee binnendrijven. Overdag is er af en toe zon en komen er met name in het noorden en midden van het land enkele buien voor. In de loop van de avond wordt het met uitzondering van het noordelijk kustgebied vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 12°C en er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord. In het Waddengebied en het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig.

Komende nacht heeft het noorden nog met enkele lichte buien te maken. Verder is het droog, zijn er brede opklaringen en ontstaan er enkele mistbanken. De minimumtemperatuur komt landinwaarts lokaal rond het vriespunt uit, aan zee wordt het een graad of 5°C. Er staat een zwakke, aan zee matige wind uit noordelijke richtingen.

Morgen overdag lossen de mistbanken op en is er veel ruimte voor de zon. Op een enkel buitje in het Waddengebied na blijft het droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag naar noordoost tot oost.

Vooruitzichten

Overwegend droog met geregeld zon. Met maxima rond 10-11°C is het fris. Tot donderdag is er kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend. Vanaf donderdag wordt het weer wisselvalliger met meer wind en regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 04 november tot en met Maandag 11 november

Meest waarschijnlijk een wisselvallig weertype (ca. 40-50% kans) met temperaturen rond of iets boven normaal (ca. 70% of meer). Er bestaat nog een kleine kans op (minder dan 20%) op een rustiger en kouder weertype met kans op lichte vorst en/of mist in de nacht en ochtend.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn