Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Van het noorden uit opklaringen.

22 oktober 2018 door Jannes Wiersema

Een smalle zone met lichte (mot)regen boven het zuiden, midden en oosten trekt in zuidoostelijke richting en verlaat tegen de middag het zuiden van Limburg. Daarachter klaart in de loop van de ochtend al wat op. Vanmiddag komt er van het noorden uit steeds meer ruimte voor de zon en blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit rond 14°C. Er staat een matige noordelijke wind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig en aanvankelijk nog af en toe krachtig. In de avond draait de wind naar richtingen tussen west en noordwest en luwt landinwaarts naar zwak.

Komende nacht neemt de bewolking langzaam toe, maar het blijft vrijwel overal droog. In het zuiden zijn er nog opklaringen. De minima variëren van 3°C in het zuidoosten tot 11°C aan zee. Er staat een matige westelijke wind. Aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard.

Morgen wordt de bewolking van het noordwesten uit dikker. In het noorden gaat er in de ochtend wat regen vallen, in de middag mogelijk ook in het oosten. In de rest van het land blijft het droog en in het uiterste zuidwesten en zuiden is er mogelijk nog wat ruimte voor de zon. De middagtemperaturen komen uit rond 14°C. De westenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In het oostelijk Waddengebied wordt de wind mogelijk even stormachtig. Bovendien kunnen daar in de middag en avond zware windstoten tot ongeveer 75 km/u voorkomen. In de avond draait de wind naar noordwest.

Vooruitzichten

Tamelijk veel bewolking, maar de eerste dagen weinig of geen regen. Na donderdag kouder en toenemende neerslagkansen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 29 oktober tot en met maandag 05 november

 Aanhoudend wisselvallig weer met vooral de eerste dagen middagtemperaturen enkele graden beneden het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn