Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Van het noorden uit zon

08 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er eerst veel bewolking waaruit lokaal wat lichte motregen valt. In de loop van de ochtend komen er van het noorden uit opklaringen binnen die zich in de middag verder zuidwaarts uitbreiden. Het zuiden krijgt pas in de loop van de middag de zon te zien. De wind is noordwest, overwegend matig. De wind draait in de loop van de dag naar noord tot noordoost en en wordt vlagerig, matig tot vrij krachtig boven land en lokaal krachtig langs de kust. De maximumtemperatuur ligt tussen 11°C in het Waddengebied en 15°C in het midden en zuiden.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag is het op veel plaatsen helder en koelt het flink af. De minimumtemperatuur ligt rond 2 graden met op veel plaatsen vorst aan de grond. De noordelijke wind is zwak tot matig, langs de kust mogelijk nog vrij krachtig.

Dinsdag komen er in de loop van de ochtend van het noorden uit wolkenvelden binnen. In het zuiden is het eerst vrij zonnig, daar ontstaan in de middag enkele stapelwolken. In het noordoosten is een enkele lichte regenbui niet uitgesloten, elders blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur blijft met een matige noordenwind ’s middags rond een graad of 14 steken, in het noordelijk kustgebied wordt het niet warmer dan een graad of 10.

Vooruitzichten

Eerst droog met zonnige perioden. Vanaf vrijdag wisselvallig. Eerst koel, vanaf donderdag temperaturen rond of iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 15 mei tot en met maandag 22 mei

Aanvankelijk minder wisselvallig. Temperaturen rond of onder normaal, maar de eerste dagen 30% kans op temperaturen (ruim) boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn