Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Van het oosten uit geleidelijk opklaringen. Morgen veel zon en warmer

06 april 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint bewolkt en nevelig. Zeer lokaal kan er vanmorgen wat lichte motregen vallen, maar verder is het droog. Later vanochtend kan de zon in het noordoosten en in Limburg al tevoorschijn komen. In de loop van de middag breekt de zon van het oosten uit geleidelijk op steeds meer plaatsen door. In het westen blijven wolkenvelden waarschijnlijk ook vanmiddag hardnekkig. De maximumtemperatuur varieert van 12°C in het noordwestelijk kustgebied tot mogelijk 18°C in het uiterste noordoosten. De oostelijke wind is meest matig.

Komende avond en nacht zijn er vooral in het zuiden en westen wolkenvelden en daar is een zeer lokale bui niet uitgesloten. Elders zijn er brede opklaringen, waarin lokaal (grond)mist kan ontstaan. De noordoostelijke wind is zwak tot matig en de temperatuur daalt naar circa 8°C.

Morgen  verdwijnen de wolkenvelden ook in het zuiden en westen en wordt het vrijwel overal zonnig. In het uiterste zuiden neemt de bewolking later in de middag en avond weer toe en is een enkele bui mogelijk. De temperatuur loopt op veel plaatsen op naar 19 à 20°C. Op de Wadden blijft de temperatuur bij een graad of 15 steken. De wind is overwegend matig vanuit oost tot noordoost.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met geregeld zon, maar ook kans op een enkele bui. Maandag zacht, daarna dalen de maximumtemperaturen geleidelijk naar waarden die ruim onder het langjarig gemiddelde liggen

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 13 april tot en met zaterdag 20 april

De kans op een wisselvallig weertype neemt toe. Er is aanvankelijk een vrij grote kans op maximumtemperaturen onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde toe naar 30-40%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn