Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Van het westen uit buiige regen, dinsdag (winterse) buien.

15 januari 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en halverwege de ochtend gaat er in het westen buiige regen vallen. De regen trekt in de middag en avond oostwaarts over het land. De temperatuur loopt gedurende de dag op naar ongeveer 6°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, later in de middag af en toe stormachtig, 8 Bft. In de loop van de middag zijn er aan de kust enige tijd zware windstoten mogelijk tot 80 km/u. In de avond draait de wind naar west tot zuidwest en neemt dan weer af.

Waarschuwing land 0 new Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, vooral in het westen mogelijk met onweer en korrelhagel. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De west- tot zuidwestenwind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Dinsdag overdag is er af en toe zon en komen er met name in het noorden en oosten geregeld buien voor, plaatselijk met korrelhagel en onweer. Vooral in het noorden van het land kunnen de buien soms ook vergezeld gaan van natte sneeuw. In de avond neemt de kans hierop in het hele land toe en is er tijdens en na winterse buien lokale gladheid mogelijk. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en mogelijk hard, 6 à 7 Bft.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met winterse buien en met vooral donderdag veel wind. In het weekeinde ’s nachts lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 22 januari tot en met maandag 29 januari

Redelijk grote kans (60%) op het aanhouden van het buiig weertype met temperaturen rond de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn