Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Van het westen uit enkele buien, in het (noord)oosten mogelijk met onweer.

14 juli 2017 door Jannes Wiersema

In het oosten komen opklaringen, maar van het westen uit neemt de bewolking snel toe en volgen buien. Deze buien trekken vanochtend en in de middag van west naar oost over het land. In het noorden en oosten kunnen dat vooral in de middag stevige buien zijn met kans op onweer en hagel. In de loop van de middag en vanavond klaart het van het westen uit op, maar in het noorden blijft een bui mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De aanvankelijk zwakke zuidwestelijke wind draait naar west tot noordwest, boven land matig en aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht kan er in het noorden nog een lichte bui voorkomen. Elders zijn er wolkenvelden, afgewisseld door enkele opklaringen. De minima lopen uiteen van 13°C aan de kust tot een graad of 9 in het zuidoosten. De westelijke wind neemt af naar zwak tot matig.

Zaterdag overdag is in de ochtend de zon nog hier en daar te zien en in het noordoosten is een lichte bui mogelijk. In de loop van de dag wordt de bewolking van het westen uit dikker en in de avond is er in het westen en noorden kans op wat lichte regen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. Er staat een overwegend matige westenwind.

Vooruitzichten

In het weekeinde vrij veel bewolking en kans op wat lichte regen. Daarna meer ruimte voor de zon en oplopende temperaturen met vooral op woensdag op veel plaatsen 25 tot 30 graden. Wel neemt vanaf woensdag de kans op onweer toe.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 21 juli tot en met vrijdag 28 juli

Waarschijnlijk licht wisselvallig zomerweer (dagelijks 30-40% kans op een bui) met temperaturen rond of iets boven de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn