Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuiden uit enige tijd sneeuw, vanmiddag plaatselijk motregen

01 februari 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en in het midden en zuiden valt op veel plaatsen sneeuw. Deze sneeuwzone verplaatst zich in de loop van de ochtend naar het noorden en neemt daarbij in betekenis af. In totaal valt er in het noorden ca. 1 cm en 2-3 cm in het zuiden,vanmiddag  lokaal nog lichte motregen. In het zuidoosten kan de zon ook even laten zien. De middagtemperatuur loopt in het zuidoosten op tot ca. 5°C, in het noorden blijft de temperatuur net boven het vriespunt steken. De zwakke tot matige wind komt uit oostelijke richtingen. In de ochtend staat in het Waddengebied nog een vrij krachtige oostenwind.

Vanavond en komende nacht zijn er wolkenvelden, maar verspreid over het land ook enkele opklaringen. Nog steeds is het plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten en door sneeuwresten verder kan er lokaal wat lichte regen of (natte) sneeuw vallen. Op veel plaatsen wordt het nevelig en kan er hier en daar mist onstaan. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, in het oosten en zuidoosten kan het bij opklaringen -3°C worden. De zwakke tot matige wind draait geleidelijk naar noord tot noordoost.

Morgen overheerst de bewolking en kan er hier en daar nog wat lichte regen of natte sneeuw vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van iets boven het vriespunt in het oosten tot 5°C in het westen en zuidwesten van het land. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag naar noordwest.

Vooruitzichten

Vrij koud en aanvankelijk wisselvallig, met regelmatig winterse neerslag. Volgende week geleidelijk overgaand in een zachter en droger weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 08 februari tot en met vrijdag 15 februari

Licht wisselvallig met temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Ongeveer 20% kans op een overgang naar een kouder en droger weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn