Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuiden uit regen, later in de middag ook (onweers)buien

08 mei 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt,maar in het No van Groningen eerst nog wat zon met daar vorst aan  de grond een gebied met regen breidt zich gedurende de ochtend geleidelijk over het gehele land uit. In de tweede helft van de middag klaart het van het zuidwesten uit op, maar ontstaan er wel enkele (onweers)buien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. In de avond wordt het van het zuidwesten uit droog, maar in het noordoosten gebeurt dit pas in de tweede helft van de avond. De maximumtemperaturen variëren van 11°C in het noorden tot 14°C in het zuiden van het land. De wind is matig, boven het IJsselmeer en het Waddengebied vrij krachtig en komt uit het zuidoosten. In de middag wordt de wind zuidwestelijk en matig, aan de kust vrij krachtig, mogelijk tijdelijk krachtig.

De nacht naar donderdag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperaturen liggen rond 6°C. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind.

Donderdag begint met zonnige perioden en is het aanvankelijk droog. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken die in de middag uitgroeien tot regenbuien, lokaal kan hierbij ook onweer voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zwakke tot matige wind komt uit zuid tot zuidwest, in de loop van de middag draait de wind naar een westelijke richting.

Vooruitzichten

Tot en met zaterdag wisselvallig en vrij koel voor de tijd van het jaar, zaterdag mogelijk ook veel wind. Vanaf zondag droog en meer ruimte voor de zon, het blijft echter aan de frisse kant.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 15 mei tot en met woensdag 22 mei

Aanvankelijk droog, perioden met zon en temperaturen iets beneden het langjarig gemiddelde. Op de langere termijn iets toenemende neerslagkansen maar waarschijnlijk aanhoudend koel.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn