Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuiden uit regen, vanavond in het (zuid)oosten enkele onweersbuien.

29 april 2018 door Jannes Wiersema

Van het zuiden uit neemt de bewolking verder toe en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In de middag wordt het in de zuidoostelijke helft van het land weer droog en breekt de zon er door. In de avond kunnen trekken over het zuidoosten en oosten van het land enkele stevige regen- en onweersbuien over. Hierbij is lokaal hagel mogelijk en kan er in korte tijd veel neerslag vallen. De middagtemperatuur varieert van 11°C op de Wadden tot ca. 20°C in het zuidoosten van het land. De wind wordt overal noordoost en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, later mogelijk hard, 7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht trekken de onweersbuien met name over de oostelijke helft van het land naar het noorden. Elders valt er van tijd tot tijd regen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 9 en 13°C. De noordoostenwind is boven land overwegend matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied hard, 7 Bft. In de loop van de nacht draait de wind in de zuidelijke helft van het land naar zuid en blijft matig.

Maandagochtend is het bewolkt en valt er met name in het noorden nog regen. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan er nog een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het westen tot lokaal 16°C in het oosten. De wind wordt overal zuid en neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig, mogelijk hard, 7 Bft.

Vooruitzichten

Dinsdag koel, veel wind en enkele buien. Vanaf woensdag geleidelijk droger, meer zon en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 06 mei tot en met zondag 13 mei

Vrij grote kans (ca. 70%) op een (vrij) warm weertype met geregeld zon en soms een (onweers)bui. De kans op een koeler weertype bedraagt ca. 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn