Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuiden uit toenemende bewolking en later enkele buien.

27 juni 2017 door Jannes Wiersema

Momenteel drijven er enkele hoge wolkenvelden over en is het overwegend droog. Geleidelijk neemt de bewolking van het zuiden uit verder toe. In de loop van de middag neemt de kans op enkele buien van het zuidoosten uit toe, hierbij is landinwaarts onweer mogelijk. De maxima lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot plaatselijk 25°C in het zuiden van het land. De matige wind is oost tot noordoost, langs de kust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, aan de noordwestkust en op het IJsselmeer af en toe krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en komen er nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. Het wordt niet koud met minima rond 17°C. De oost- tot noordoostenwind is overwegend matig, aan zee overwegend vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer krachtig.

Morgen overdag is er slechts af en toe zon en komen er enkele buien voor. Vooral in de noordoostelijke helft van het land zijn dit soms zwaardere buien met onweer en ook kans op hagel. In de avond wordt het overwegend droog en kan de zon af en toe doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de westkust tot plaatselijk 25°C in het (noord)oosten. De wind is boven land zwak tot matig, aanvankelijk in het Waddengebied nog vrij krachtig, en draait in de loop van de dag via zuidoost naar zuidwest. In de middag neemt de wind langs de westkust toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 04 juli tot en met dinsdag 11 juli

Grote kans (ca. 60%) op een licht wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder de langjarig gemiddelde waarden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn