Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuidwesten uit (onweers-)buien en verkoeling

28 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend trekt een gebied met (buiige) regen van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij kan plaatselijk ook onweer voorkomen. In het noordoosten is het aanvankelijk nog zonnig. In de middag komen er buien tot ontwikkeling. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel, windstoten van ongeveer 60 km/uur en veel neerslag in korte tijd. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog. De temperatuur ligt over het algemeen tussen de 23 en 26°C, maar voor de neerslag uit kan het in het noordoosten nog 25-30°C worden. De wind komt aanvankelijk uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. De wind wordt geleidelijk zuidwest en matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, langs de westkust mogelijk enige tijd hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zondag is het helder en droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en neemt af naar matig.

Zondag overdag is er vrij veel sluierbewolking, maar de zon komt ook af en toe tevoorschijn. In de loop van de middag en avond wordt de bewolking van het westen uit dikker en vooral in het westen is er wat lichte regen mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen de 23°C aan zee en 29°C plaatselijk in het oosten. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zomers warm. Perioden met zon, in de eerste helft van de week kans op een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 04 augustus tot en met zaterdag 11 augustus

Grote kans (70%) op een rustige en droog weertype bij een noordelijke wind, met daarbij in het zuidoosten warm weer, in het noorden temperaturen iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn